skip to Main Content

Jøsenfjorden strekkjer seg innover i Hjelmeland kommune, midt i Ryfylke i Rogaland. Fjorden er rundt 27 km fra Hjelmeland/Nesvik og inn til Førrebotn. Fjella ruver på begge sider av fjorden, og stig rett opp til høyder på over 700 meter over havet.

Før vegane kom på land, var fjordane hovedferdselsårene for alle som budde i fjordene. Langs begge sider av fjorden ligg det gårdsbruk som er i drift den dag i dag, men også gardar og husmannsplasser som er flytta frå.

Ein båttur på fjorden er ei minnerik oppleving. Mektige fjell kneiser rett opp frå sjøen, med den karakteristiske «Skomakarnibba» som ein majestet midt i fjellsida. Navnet Skomakarnibbå har den særprega formasjonen frå eit segn om skomakaren som sat ytterst på nibba og bøte eit par sko som straff. Er du heldig kan du sjå havørn sveve over fjorden. Den siste delen inn til Førrebotn byr på majestetisk og vill natur. Her er bratt og dramatisk, men under bratte fjell er graset likevel grønare og saftigere enn andre stadar. Førrebotn har den tidligaste våren i denne delen av Ryfylke.

  Send oss ein førespurnad i dag

  Navn og Etternavn:*
  E-post:*
  Telefon:*

  Fortell litt om ønske, sted, dato, klokkeslett:*

  Eg ynskjer å senda ei melding. Kopi av skjema vert sendt på e-post.

  Back To Top